Leacuri batranesti pentru caderea parului
In lumea moderna, tot mai multi oameni se confrunta cu problema caderii parului. Exista insa remedii traditionale, transmise din generatie in generatie, care au fost folosite de batrani si care se dovedesc a fi extrem de eficiente impotriva acestui fenomen neplacut.
1. Uleiul de ricin
Uleiul de ricin este un leac batranesc foarte popular pentru caderea parului. Este bogat in vitamina E si acizi grasi, care hranesc radacina firelor de par, stimuland astfel cresterea acestuia. Se aplica pe scalp si se maseaza usor timp de cateva minute, apoi se lasa sa actioneze timp de cel putin o ora. Se recomanda sa fie facut de doua ori pe saptamana pentru rezultate optime.
2. Ceaiul de urzica
Urzica are proprietati de regenerare a parului, stimuland circulatia sangelui la nivelul scalpului si intarind firele de par. Este suficient sa se faca o infuzie din frunze de urzica si sa se aplice pe par dupa spalare, lasandu-se sa actioneze timp de 15-20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.
3. Masajul cu unt de shea
Untul de shea este un ingredient des utilizat in produsele cosmetice si are proprietati nutritive si hidratante excelente pentru par. Se poate aplica pe scalp si pe firele de par, masand delicat timp de cateva minute. Pentru a obtine rezultate vizibile, este recomandat sa fie folosit regulat.
4. Brusturele
Brusturele este o planta cu multiple beneficii pentru par: opreste caderea acestuia, stimuleaza cresterea si previne matreata. Se fac infuzii din radacina de brusture si se aplica pe par, masand usor. Rezultatele apar dupa cateva aplicari constante.
5. Masca de ou si miere
O masca naturala pentru parul afectat de cadere consta in amestecarea unui ou cu o lingurita de miere si aplicarea acestei masti pe par. Se lasa sa actioneze timp de 30-40 de minute, apoi se clateste bine. Ouul contine proteine care hranesc firul de par, iar mierea are proprietati hidratante.
Cu ajutorul acestor leacuri batranesti, rezultatele sunt vizibile in timp si parul isi recapata sanatatea si stralucirea. Totusi, daca problema persista, este indicat sa consultati un specialist pentru a identifica cauzele si pentru a primi sfaturi adaptate situatiei dumneavoastra.
Sursa: www.blogulmeu.ro